• subota, 20. april 2024.
Gra­do­na­čel­nik po­se­tio „Zma­jev­ce“
Sremska Mitrovica
0 Komentara

Gra­do­na­čel­nik po­se­tio „Zma­jev­ce“

14. oktobar 2011. godine

Gra­do­na­čel­nik sa pr­va­ci­ma

Sremska Mitovica – Po­vo­dom po­čet­ka Deč­je ne­de­lje gra­do­na­čel­nik Srem­ske Mi­tro­vi­ce Bra­ni­slav Ne­di­mo­vić po­se­tio je u po­ne­de­ljak Osnov­nu ško­lu „Jo­van Jo­va­no­vić Zmaj“ i tom pri­li­kom pri­su­stvo­vao ča­su dvo­je­zič­nog ode­lje­nja, uče­ni­ka pr­vog raz­re­da.
– Ova ško­la je po mno­go če­mu je­din­stve­na. Pre sve­ga, po to­me što je jed­na od ško­la na naj­bo­ljem gla­su u re­gi­o­nu, a ta­ko­đe i po to­me što se ov­de od­vi­ja bi­lin­gval­na, od­no­sno dvo­je­zič­na na­sta­va. Lo­kal­na sa­mo­u­pra­va je uči­ni­la da Srem­ska Mi­tro­vi­ca bu­de je­dan od tri gra­da u Voj­vo­di­ni, po­red Vr­ba­sa i No­vog Sa­da, u ko­me je u osnov­nim ško­la­ma for­mi­ra­no ova­kvo ode­lje­nje. Da­nas sam se uve­rio da de­ca od­lič­no pra­te dvo­je­zič­nu na­sta­vu i sa­da nam sa­mo pre­o­sta­je da vo­di­mo ra­ču­na o to­me da ovu kva­li­tet­nu ge­ne­ra­ci­ju ne iz­gu­bi­mo ne­gde us­put zbog ne­mar­no­sti bi­ro­kra­ti­je, što u Sr­bi­ji če­sto zna da se de­si – re­kao je gra­do­na­čel­nik Ne­di­mo­vić.
Na nje­go­voj po­se­ti se za­hva­lio di­rek­tor ško­le Zo­ran Đu­rić, ko­ji je pod­se­tio da je bi­lin­gval­na, od­no­sno dvo­je­zič­na na­sta­va u ovoj ško­li po­če­la 1. sep­tem­bra ove go­di­ne.
– Reč je o ode­lje­nju u ko­me de­ca uče svet oko nas, ma­te­ma­ti­ku i en­gle­ski na en­gle­skom, a sve osta­le pred­me­te na srp­skom je­zi­ku. To je pro­je­kat Vla­de Voj­vo­di­ne, u okvi­ru ko­jeg ško­le u Vr­ba­su i No­vom Sa­du, za­jed­no sa na­šom je­di­ne spro­vo­de ta­kvu vr­stu na­sta­ve. Na­dam se da će u sle­de­ćim ge­ne­ra­ci­ja­ma bi­ti još vi­še za­in­te­re­so­va­ne de­ce, te da će ovaj na­čin uče­nja po­bolj­ša­ti zna­nje na­šim uče­ni­ci­ma i olak­ša­ti nji­hov pro­laz u svet – re­kao je di­rek­tor OŠ „J. J. Zmaj“ Zo­ran Đu­rić.

S. M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: