• nedelja, 19. maj 2024.
Koncert “DUO DOCEMENTE”
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Kultura | Vesti
0 Komentara

Koncert “DUO DOCEMENTE”

17. april 2024. godine

Koncert “DUO DOCEMENTE” u organizaciji Ustanove za negovanje kulture “Srem” biće održan u petak, 19. aprila sa početkom u 19.00 časova u Galeriji “Lazar Vozarević” u Sremskoj Mitrovici.

“Duo Docemente” čine Marijana Đuknić, sopran, i Nikola Đorđević, gitara, umetnici iz Niša.

Ovog puta, na drugom u nizu koncerata koji su posvećeni klasičnoj gitari, a koji će se tokom narednih meseci nastaviti u Galeriji “Lazar Vozarević”, podarićemo vam izuzetno muzičko veče sa magičnim delima španskih i latino-američkih kompozitora.

Duo Docemente je krenuo sa saradnjom u toku i čine ga Marijana Davinić (sopran) i Nikola Đorđević (gitara).

Marijana Davinić je završila Fakultet Umetnosti u Nišu u klasi prof. Katarine Simonović Ivanković sa najvišim ocenama i kao nosilac stipendije „Dositeja“.

Nikola Đorđević muzičko obrazovanje stiče u Nišu, u Muzičkoj školi u klasi profesora Marka Lazarevića, a zatim na Fakultetu umetnosti u klasi profesora Miloša Janjića.

Duo je imao nekoliko zapaženih nastupa kao što su Noć muzeja, Svetski dan muzike i Novogodišnji koncerti na Univerzitetu u Nišu. Nakon završenih studija saradnja se nastavlja i odžali su nekoliko celovečernjih koncerata u Nišu, Vrnjačkoj banji, Trsteniku, Aleksincu, Prokuplju… Deo su muzičkog programa na umetničkim izložbama u niškim galerijama. Učestvovali su na renomiranim takmičenjima kao kamerni sastav na Guitar artu u Beogradu i Festivalu gitare u Plevenu (Bugarska) gde su osvojili visoke nagrade.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: