• četvrtak, 18. jul 2024.
Pokrajina investirala u mehanizaciju za organsku proizvodnju 14 miliona dinara
Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

Pokrajina investirala u mehanizaciju za organsku proizvodnju 14 miliona dinara

1. jul 2024. godine

Na ovogodišnjem konkursu za nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju u AP Vojvodini pravo na podsticaje je ostvarilo 15 korisnika, kojima su danas u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori u ukupnoj vrednosti od 14 miliona dinara.

Ugovore je korisnicima uručila pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragica Ilić koja je istakla da je učešće Sekretarijata u ovoj meri do 80 odsto, odnosno do dva miliona dinara bespovratnih sredstava.

-Značajan iskorak u podršci organskoj proizvodnji počeo je 2017. godine, kada je ta podrška definisana kao posebna mera, u okviru koje je ukupan iznos podsticaja porastao sa 100 hiljada dinara na tri miliona dinara. Sada ta podrška iznosi ukupno 16 miliona dinara, 14 miliona dinara za nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju, i dva miliona dinara koja će biti usmerena za podršku kontrole i sertifikaciju organske proizvodnje – istakla je pomoćnica Ilić.

Namera Sekretarijata je da u narednom periodu, kako je Ilićeva najavila, formira sektor za organsku proizvodnju u savetodavstvu. Cilj je da naša pokrajina dobije edukovanog organskog proizvođača, što je dodatna šansa u stvaranju uslova za dinamičniju i konkurentniju proizvodnju, te bolje pozicioniranje organskih poljoprivrednika na tržištu.

Dodeli ugovora je prisustvovao i zamenik pokrajinskog sekretara Zoltan Tot.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: