• Monday, 23. May 2022.
U lokalu stagnira broj novozaraženih, smanjena zaraženost među decom i povećano interesovanje za vakcinaciju
Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

U lokalu stagnira broj novozaraženih, smanjena zaraženost među decom i povećano interesovanje za vakcinaciju

2. November 2021. godine

Poslednjih nedelju dana stagnira visok broj novozaraženih u staropazovačkoj opštini, podeljeno 682 doze vakcine protiv sezonskog gripa, stižu nove količine. 

Na osnovu najnovijih podataka Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica tokom vikenda zabeleženo je 87 novoinficiranih sugrađana Kovidom 19, dok je broj trenutno aktivnih slučajeva 625. 

U poslednjih nedelju dana u staropazovačku Kovid ambulantu sa simptomima korona virusa dnevno se javi i do 250 pacijenata, a prvi pregled obavi oko 100 osoba. Ostali pacijenti uglavnom dolaze na kontrolu. Pozitivnost je i dalje visoka i već nekoliko dana stagnira.

Smanjuje se broj pozitivne dece, prošle nedelje resistrovana su 2 slučaja zaraženosti  u staropazovačkim školama. 

Interesovanje za prvu dozu jedne od tri dostupne vakcine Sinofam, Sputnjik V i Fajzer  malo se povećalo i taj broj sada iznosi 80 do 100 doza dnevno. I dalje najveće interesovanje vlada za treću dozu cepiva. 

Na vakcinalnom punktu na pazovačkim bazenima osim imunizacije protiv korone radnim danom od 8 do 14 časova već treću nedelju protiče i vakcinacija protiv sezonskog gripa. U nedelji za nama  je 682 građana staropazovačke opštine primilo ovu vakcinu, kako trovalentnu tako i četvorovalentnu.

Pacijenti za vakcinu kao prevenciju protiv respiratornih infekcija ne moraju da kontaktiraju e-Upravu, dovoljno je da dođu na kompleks bazena i uz konsultaciju sa lekarom, obave vakcinaciju. U istom danu moguće je primiti obe vakcine, i protiv korone i protiv sezonskog gripa.

rtvstarapazova.rs

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: