• sreda, 17. jul 2024.
Počinje “Leto na Savi”
Društvo | Zabava | Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Počinje “Leto na Savi”

6. jul 2024. godine

Grad Sremska Mitrovica i ove sezone organizuje “Leto na Savi”, koje će tokom jula obradovati kako najmlađe, tako i starije sugrađane i turiste. Uz sve što se do sada pokazalo kao dobro, stigli su i novi sadržaji.

Otvaranje “Leta na Savi” je zakazano za nedelju, 7. jul 2024. od 18 časova, na velikoj žurci “Boom” animatora.

Tradicionalno, jul mesec na mitrovačkom “Brionima” je namenjen deci, koja će imati zanimljive radionice i druženja. Oni najveštiji moći će da nauče osnove cirkusa u trodnevnoj školi cirkuskih veština, kao i pravu magiju kroz mađioničarsku predstavu, da uživaju u oslikavanju lica, ili da se jednostavno zabave u hladu novo info centra na Gradskoj plaži.

Upravo je ovo jedan od noviteta osmišljen kao letnji Turistički info centar na Gradskoj plaži. Nalazi se odmah preko puta košarkaškog igrališta, a kako bi mališani znali da dođu do njega, treba samo da prate put od lokvanja (nacrtan na pešačkoj stazi).

U ovom prostoru moći će da se pozajme rekvizite za plažu, lopte, reketi, mrežice za stoni-tenis, a Biblioteka „Gligorije Vozarević“ u okviru kampanje “Knjiga kao letnje osveženje”, staviće na raspolaganje deo svog fonda posetiocima Gradske plaže.

Program realizuje Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu i sport, a programe će pripremati Galerija „Lazar Vozarević“, Pozorište „Dobrica Milutinović“, Biblioteka „Gligorije Vozarović“, Muzej Srema, Centar za kulturu „Sirmijumart“, Ustanova za negovanje kulture „Srem“ i Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica.

Ljubitelji filma mogu da očekuju i letnji bioskop, a sprema se poneko iznenađenje i za ljubitelje muzike.

U avgustu se leto “seli” u grad, kada će se održati 20. Međunarodni festival folklora “Srem Folk Fest” i 10. Tamburaški festival “Od begeša do prima” na Žitnom trgu, čuveni Vinski park 24. avgusta u Gradskom parku, a onda se ponovo svi “vraćaju” na plažu, jer će 31. avgusta i 1. septembra biti održana druga OCR trka “Battle for Sirmium”. Tu je i drugi Art Front, muzički festival koji će od 15, 16. i 17. avgusta okupiti najpoznatije izvođače iz zemlje i regiona, poput Kontrakte, Marka Luisa, Vlatka Stefanovskog, TBF, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, kao i Roni Size.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: