• petak, 12. jul 2024.
Besplatne kante za meštane
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Besplatne kante za meštane

10. jul 2024. godine

U saradnji sa Javno komunalnim preduzećem „Komunalije“ iz Sremske Mitrovice, savet Masne zajednice Zasavica 2 realizovao je akciju podele besplatih kanti za smeće.

U pitanju su zelene kante namenjene za odlaganje sve vrste otpada, a podeljeno ih je ukupno 110. Prema rečima predsednika saveta Miroslava Marića, na ovaj način meštani su dodatno motivisani da na pravilno odlažu smeće, što će, kako veruje uticati i na stvaranje mini divljih deponija u seoskom ataru, a prvenstveno na smanjenje količine otpada na najvećem smetlištu u potesu Lug, a koje se sanira na svakih nekoliko meseci.

Kante su uručene redovnim platišama usluge odvoženja otpada, kao i vlasnicima kuća koji imaju dug manji od 10.000 dinara.

-Na veliko zadovoljstvo meštana, a zahvaljujući „Komunalijama“ koje su prepoznale našu ideju i cilj podelili smo više od 100 kanti za odtpad našim meštanima. Bila je ovo jedna akcija koja je naišla na veliko odobravanje i mislim da su Zasavčani vrlo zadovoljni. Godinama unazad vodimo borbu sa divljim deponijama, da budem precizan sa jednom velikom u potesu Lug. Ista je čišćena nebrojeno puta, ali na svakih par meseci na njoj se ponovo nađu velike količine otpada, od nameštaja, preko bele tehnike, pa čak i uginulih životinja. Velika sredstva se ulažu svaki put da se ta deponija sanira i mislim da je krajnje vreme da se svest meštana po tom pitanju promeni. Sada imaju i dodatne kante za smeće koje se, podsetio bih, redovno prazne svakog petka. Takođe, u Sremskoj Mitrovici postoji Reciklažno dvorište gde potpuno besplatno mogu deponovati sve ono što ne stane u kante – rekao je Marić uputivši apel svojim sugrađanima da se ponašaju odgovorno prema svom mestu u kojem žive.

D.Tufegdžić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: