• četvrtak, 18. jul 2024.
Veterani iz Karlovčića učestvovali na “Đermu” u Rumuniji
Društvo | Pećinci
0 Komentara

Veterani iz Karlovčića učestvovali na “Đermu” u Rumuniji

23. jun 2024. godine

Veterani Kulturno-umetničkog društva “Karlovčić” učestvovali su proteklog vikenda na Međunarodnom festivalu – Čuvari tradicije “Đeram” u Nemetu u Rumuniji, koji je okupio brojne veterane i ljubitelje folklorne umetnosti iz različitih delova regiona.

Kako je rekao Vlastimir Zurković, predsednik društva i umetnički rukovodilac, tokom gostovanja, KUD “Karlovčić” je izveo dve igre iz svog repertoara – “Srem” i “Vlaške ige”.

Pored nastupa na festivalu, veterani iz Karlovčića iskoristili su priliku da obiđu i upoznaju se sa Temišvarom, jednim od najvažnijih kulturnih centara Rumunije. Tokom obilaska, posetili su značajne istorijske i kulturne znamenitosti, a Zurković dodaje da je gostovanje u Rumuniji bilo veliko iskustvo za članove, kao i da su ovakva međunarodna gostovanja od velike važnosti za očuvanje i promociju tradicionalne kulture.

Krajem maja veterani iz Karlovčića učestvovali su i na susretu veterana Čuvari tradicije “Đeram” u Bavaništu, zajedno sa kulturno-umetničkim društvima iz Belegiša, Putinaca, Temišvara i Bavaništa, a u oktobru ove godine biće domaćini ovom lepom festivalu.

www.pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: