• četvrtak, 18. jul 2024.
Sa 85 miliona dinara podržano opremanje stočarskih farmi u Vojvodini
Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

Sa 85 miliona dinara podržano opremanje stočarskih farmi u Vojvodini

28. jun 2024. godine

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržao je sa 85 miliona dinara sufinansiranje investicija u opremanje stočarskih farmi na gazdinstvima u AP Vojvodini u ovoj godini. Ugovori su zaključeni u Pokrajinskoj vladi sa 81 korisnikom.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara Dragica Ilić istakla je ovom prilikom da je u proteklih osam godina, sa danas dodeljenim ugovorima, resorni sekretarijat sa 693 miliona dinara učestvovao u investicijama stočara sa teritorije Vojvodine, a potpisano je ukupno 766 ugovora.

-Trudićemo se da nastavimo ovaj trend, te da i u narednom periodu izdvajamo sredstva za ovu namenu, kako bismo podržali stočarsku proizvodnju u Pokrajini – naglasila je pomoćnica Ilić.

Na ovogodišnjem konkursu novac je izdvojen za opremanje govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi, zatim za nabavku opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka. Sufinansirana je i nabavka opreme za izđubravanje, kao i za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvima.

Učešće Sekretarijata je do 70 odsto od ukupne vrednosti investicije, odnosno maksimalno dva miliona dinara bespovratnih sredstava.

Dodeli ugovora prisustvovao je i zamenik pokrajinskog sekretara Zoltan Tot.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: