• četvrtak, 18. jul 2024.
Polaganje završnog ispita za osnovce pomereno za jedan dan
Društvo | Vesti
0 Komentara

Polaganje završnog ispita za osnovce pomereno za jedan dan

14. jun 2024. godine

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je da je na osnovu zaključka Vlade Srbije da 17. jun ove godine, kao drugi dan Kurban-bajrama, bude neradni dan za pripadnike islamske veroispovesti, obavestilo sve škole o pomeranju datuma za održavanje završnog ispita.

U saopštenju se navodi da će, u skladu sa ovim zaključkom, prvi dan polaganja završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja biti u utorak, 18. juna, kada će učenici polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će test iz matematike imati 19. juna, a test iz izabranog predmeta 20. juna.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poručila je učenicima da je pred njima još jedan dan, koji, ukoliko je potrebno, mogu da iskoriste i za eventualnu dodatnu pripremu za završni ispit.

Imajući u vidu ovu odluku, sve aktivnosti iz Kalendara aktivnosti se pomeraju za jedan dan.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu Moja srednja škola biće objavljeni u subotu, 22. juna. Učenici i njihovi roditelji imaju pravo na prigovor, koji je moguće podneti neposredno u školi ili elektronskim putem.

Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće 25. juna, a raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima 2. jula.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: