• ponedeljak, 15. jul 2024.
Obeležno 80 godina od pogibije Vlade Obradovića Kamenog
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Obeležno 80 godina od pogibije Vlade Obradovića Kamenog

13. jun 2024. godine

Na spomen-obeležju posvećenom Posavskom partizanskom odredu, u blizini Karlovčića, komemorativnim skupom obeležena dva značajna datuma iz naše istorije – 82 godine od osnivanja Odreda i 80 godina od pogibije Vlade Obradovića Kamenog. Brojne delegacije su se okupile kako bi položile vence na spomenike Posavskom partizanskom odredu i komandantu Vladi Obradoviću Kamenom.

Na čelu delegacije Opštine Pećinci bio je zamenik predsednika Opštine Zoran Vojkić i predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca Zoran Popov, dok su u ime Mesne zajednice Karlovčić venac položili Jovan Devrnja i Milan Stepanović. Vence su, takođe, položile i delegacije pećinačke Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“, područno odeljenje u Karlovčiću, delegacije SUBNOR-a Vojvodine, Beograda, kao i opština Inđija, Stara Pazova, Sremska Mitrovica, Ruma i Surčin.

Nakon polaganja venaca, prisutni su imali priliku da uživaju u spletu narodnih igara koje su izveli članovi KUD-a „Karlovčić“ i na taj način pokazali da se u našoj sredini neguje tradicija i kultura predaka.

www.pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: