• ponedeljak, 15. jul 2024.
Međunarodni filmski festival „Mister Vorki“
Društvo | Zabava | Kultura | Ruma
0 Komentara

Međunarodni filmski festival „Mister Vorki“

17. jun 2024. godine

Pod sloganom „Novi početak“ u Rumi se od 20. do 23. juna održava -Međunarodni filmski festival „Mister Vorki“ jednominutnog i kratkometražnog filma.

Festival je posvećen 130. godišnjici rođenja Slavka Vorkapića, velikana svetske kinematografije koji je rođen u Dobrincima, a slavom ovenčan u Holivudu.

Osnivač i organizator festivala je Nezavisni filmski centar Vorki tim iz Rume, koji neumorno nastavlja svoju misiju propagande života i dela Slavoljuba Slavka Vorkapića. Pokrovitelj festivala je Opština Ruma, a suorganizatori su Kulturni centar „Brana Crnčević“ i Zavičajni muzej Ruma.

Selektori festivala Marko Kostić (jednominutni film) i Milan Milosavljević (kratki film) su u takmičarski program uvrstili 79 jednominutnih filmova iz preko 40 zemalja sveta i 26 kratkih filmova (20 za 9413 i 6 za Panoramu).

Ovogodišnji tročlani žiri jednominutnih filmova čine:
Jelena Ivančević (Crna Gora) scenska dizajnerka;
Panos Kravaris (Grčka) reditelj, producent, snimatelj;
Filip Markovinović (Srbija) reditelj, producent, osnivač Festivala kratkog filma Filmski Front – Novi Sad.

Za vizuelni dizajn festivala pobrinuli su se lokalni umetnici Dejan Delić i Branislav Crvenković, a animirani džingl festivala realizovao je Mihajlo Dragaš.

Izvor/foto: ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: