• četvrtak, 30. novembar 2023.
Delegacija Sremske Mitrovice na proslavi Dana Banja Luke
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Delegacija Sremske Mitrovice na proslavi Dana Banja Luke

29. april 2023. godine

Gradonačelnica Svetlana Milovanović, predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović i pomoćnik gradonačelnice Uroš Veselinović posetili su bratski grad Banja Luku povodom obeležavanja Dana grada i 78 godina od oslobođenja Banja Luke od fašizma u Drugom svetskom ratu.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović i Predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović položili su vence na spomen – obeležje palim borcima u Drugom svetskom rata, čime su odali počast herojima, koji su u borbi za slobodu položili svoje živote i ugradili ih u temelje našem bratskom gradu. Nakon toga položili su vence i na Spomeniku „12 beba“, u znak sećanja na 12 banjalučkih beba koje su izgubile život ratne 1992. godine zbog nedostatka neophodnih količina kiseonika.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković upriličio je svečani prijem u JP „Akvana“ za delegacije bratskih gradova, a predstavnici Grada Sremska Mitrovica su ovom prilikom u ime Grada i svih Mitrovčana čestitali Banjalučanima Dan grada.

Nakon toga, predstavnici lokalne samouprave prisustvovali su Svečanoj akademiji u Sportskoj dvorani „Borik“, gde je upriličen prigodan kulturno – umetnički program.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitke rukovodstvu i svim građanima Banje Luke povodom Dana grada i dana kad je Banja Luka oslobođena, rekavši da Banja Luka obeležava svoj praznik u punom sjaju.

Gradonačelnik Draško Stanivuković se osvrnuo na slogan pod kojim se ove godine obeležava Dan grada – „Banja Luka je uvijek lijepa i zauvijek naša“, naglasivši da i dalje treba da se gradi, unapređuje, korača napred uz postavljanje ambicioznih ciljeve.

Кako je rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović, Sremska Mitrovica i Banja Luka još od 2008. godine su gradovi pobratimi, izrazivši nadu da će naša dva grada i u budućnosti raditi na jačanju saradnje i negovati prijateljske i poslovne odnose.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: