• utorak, 21. maj 2024.
Brestački lovci donirali 100 hiljada dinara za decu sa smetnjama u razvoju
Društvo | Pećinci
0 Komentara

Brestački lovci donirali 100 hiljada dinara za decu sa smetnjama u razvoju

10. maj 2024. godine

U znak sećanja na dugogodišnjeg člana, Lovačko društvo Brestač organizovalo je početkom maja drugu Memorijalnu šicaru “Sava Nikolić Zmaj”, koja je i ove godine imala humanitarni karakter.

Brestački lovci i njihovi gosti prikupili su ukupno 100 hiljada dinara, a sav iznos doniran je Udruženju “Razlikovnica” iz Pećinaca, koje pomaže deci i odraslima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Predsednik Lovačkog društva Brestač Predrag Krnjulac rekao je da je sticajem okolnosti prošlogodišnja šicara bila humanitarna, te je odlučeno da i svaka naredna ima humanitarni karakter.

Ova donacija biće upotrebljena za kupovinu strunjača i za oblaganje zidova za upotrebu senzorne sobe koja se oprema u sklopu prostorija Razlikovnice, a kako je rekla Aleksandra Marković, predsednica ovog udruženja, senzorna soba ima veliku ulogu u uradi sa decom i omladinom koji imaju poteškoća senzorne obrade.

Memorijalna šicara “Sava Nikolić Zmaj” održana je 2. maja, a takmičilo se u dve kategorije – glineni golubovi, gde je učestvovalo 26 strelaca i klasična, gde je učestvovalo 54 strelaca. U glinenim golubovima pobednik je Nenad Knežević iz Pećinaca, drugo mesto pripalo je Nikoli Radovac iz Dobrinaca, a treće mesto Dejanu Peniću iz Šimanovaca. U klasičnoj šicari pobednik je Dušan Simičić iz Brestača, drugo mesto osvojio je Nikola Radovac iz Dobrinaca, dok je treće mesto pripalo Jovici Dikiću iz Brestača.

Tekst i foto: www.pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: