• nedelja, 14. april 2024.
UG “UDARNIK”: Radno na Dan omladinskih radnih akcija
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

UG “UDARNIK”: Radno na Dan omladinskih radnih akcija

2. april 2024. godine

Pripadnici Udruženja građana “Udarnik” u Sremskoj Mitrovici, i ovog 1. aprila tradicionalno su, na sebi svojstven način, obeležili Dan omladinskih radnih akcija. Kako je mitrovačkim brigadirima centar delovanja uređenje rodnog grada, i ovog proleća su zasukali rukave u želji da naš grad, kutak po kutak, učine čistijim.

– Okupili smo se, kao i svake godine, kako bismo organizovali akciju čišćenja na centralnom gradskom trgu. Cilj nam je bio da, kao što smo to činili i do sada, očistimo našu fontanu “Kameni cvet” i pripremimo je za početak sezone. Međutim, pošto voda iz fontane nije bila ispuštena, nismo uspeli da obavimo posao, pa smo svoje aktivnosti povodom Dana omladinskih radnih akcija preusmerili na uređenje javnih česmi u gradu. Osim samog uređenja grada, cilj naših aktivnosti je i edukacija sugrađana, kako bismo im na primeru pokazali na koji način bismo svi trebali da se ophodimo prema mestu u kom živimo – ističe komandir brigade, Marinko Kršić, dok ostatak ekipe priprema alat i kreće ka prvoj česmi.

Inače, članovi “Udarnika” iz godine u godinu organizuju akcije čišćenja delova grada u kojima građani odlažu najviše smeća, kako bi sprečili nastanak divljih deponija. Po održavanju javnih česmi odavno su poznati, a aktivni su i po pitanju uređenja spomen obeležja na širem području Sremske Mitrovice.

Između ostalog, članovi ovog udruženja su inicijatori nebrojenih akcija uređenja korita kanala Čikas u naselju “Blok B”, što je jedna od njihovih najprepoznatljivijih aktivnosti, u koju se redovno uključuju i sami stanovnici ovog dela grada. Godinama unazad, u saradnji sa građanima, ovi ljudi su zaslužni za uredno održavanje ulice Slobodana Maletića, kroz koju pomenuti kanal prolazi.

N. Milošević

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: