• sreda, 17. april 2024.
Tretmani protiv krpelja
Servis
0 Komentara

Tretmani protiv krpelja

29. mart 2024. godine

Akcija zaštite zdravlja građana od krpelja na području Vojvodine počinje 29. marta i trajaće do 30. aprila. Akcija će obuhvatiti uređene zelene javne površine u 29 lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, kao i na definisanim lokalitetima NP Fruška gora, organizuje je Pokrajinsi sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, a izvođač tretmana je novosadska “Ciklonizacija Logistika”.

Kako navode iz ovog preduzeća za 29. mart su planirani tretmani na teritoriji opština Titel, Žabalj, Beočin, Inđija, Sremski Karlovci, Irig, Sremska Mitrovica, Odžaci i Bačka Palanka, kao i na definisanim lokalitetima NP Fruška gora.

Dan kasnije, 30. marta, predviđeni su tretmani na teritoriji opština Apatin, Sombor, Ruma, Pećinci, Nova Crnja, Srbobran i Žitište.

Suzbijanje krpelja biće izvedeno insekticidom ICON 10 CS (preparatom na bazi lambda – cihalotrina, u dozi 0,18 l po hektaru). U slučaju neadekvatnog vremena (kiša i vetar), tretmani će biti izvedeni u prvom sledećem terminu sa povoljnim meteo uslovima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: