• subota, 20. april 2024.
Raspisani literarni i likovni konkursi za kreativne mališane
Društvo | Zabava | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Raspisani literarni i likovni konkursi za kreativne mališane

25. mart 2024. godine

Kulturni centar „Pećinci“ raspisao je tradicionalni Konkurs za talente u literarnom i likovnom stvaralaštvu iz pećinačke opštine povodom obeležavanja „Dana opštine Pećinci“. I ove godine Literarni konkurs pod nazivom „Na krilima mašte“ i Likovni konkurs pod nazivom „Deca opštine Pećinci – likovni stvaraoci“ biće realizovani od 20. do 26. maja , a tema konkursa je „Lepota Obedske bare“.

Vršilac dužnosti pećinačkog KC-a Slobodan Stanković rekao je da se ove godine navršava 150 godina od kako je Specijalni rezervat prirode Obedska bara stavljen pod zaštitu, te da je i tema s tim u vezi.

-Učenici će u oba konkursa biti podeljeni u dve kategorije: mlađi uzrast od prvog do četvrtog razreda i stariji uzrast od petog do osmog razreda, dok će u posebnoj kategoriji biti nagrađeni korisnici Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, kao i učenici sa smetnjama u razvoju u OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ u Kupinovu. Za najbolje učesnike konkursa obezbeđene su nagrade – kaže Stanković i dodaje da će na konkursima učestvovati i polaznici Literarne i Likovne sekcije koji će biti nagrađeni u posebnim kategorijama.

Likovne i literarne radove učenici mogu dostaviti najkasnije do ponedeljka, 13. maja ove godine u prostorije Kulturnog centra svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 časova. Učenici su dužni da na poleđini literarnog i likovnog rada naznače samo šifru po sopstvenom izboru, dok se u u posebnoj koverti uz rad dostavljaju sledeći podaci – ime i prezime učenika, razred i odeljenje, naziv škole i šifra učenika, ista kao na radu sa kojim se učestvuje. Poželjno je da literarni radovi budu otkucani i odštampani.

  

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: