• utorak, 23. april 2024.
Predavanje za najmlađe Salaščane i Noćajce
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Predavanje za najmlađe Salaščane i Noćajce

21. mart 2024. godine

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica u sprovođenju zdravstveno vapitnog rada na teritoriji opštine, organizovao je predavanje u objektima PU Pčelica u Salašu Noćajskom i Noćaju, u grupama pripremnog predškolskog uzrasta sa temom: Zdravlje i higijena, sa akcentom na ličnu higijenu, u saradnji sa dr
Jasnom Radovanović, pedijatrom, i m.s. Draganom Urmanković.

Jedan od zadataka zdravstvenog vapitanja i obrazovanja je da deca steknu znanja o bezbrižnom odnosu prema svom zdravlju, kako da ga sačuvaju i unaprede.

Cilj predavanja je sticanje pozitivnih navika i veština bitnih za očuvanje zdravlja. Pružanje informacija o higijeni i njenom značaju, podržavanje formiranja navika započetih u porodičnoj sredini. Osećaj odgovornosti i osamostaljivanja dece za primenu zdravih stilova života.

Marina Maksimović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: