• subota, 20. april 2024.
Podrška poljoprivrednim proizvođačima da pomoću aplikacije “Lokalac” plasiraju proizvode na tržištu
Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

Podrška poljoprivrednim proizvođačima da pomoću aplikacije “Lokalac” plasiraju proizvode na tržištu

14. mart 2024. godine

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović prisustvovali su potpisivanju protokola kojim se uspostavlja saradnja između Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica i firme „Lokalac“, koja je kreirala istoimenu aplikaciju s ciljem da poveže poljoprivredne proizvođače sa kupcima.

Protokol su u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici potpisali direktor Agrobiznis inkubatora Radosav Panić i direktor „Lokalca“ Siniša Adamović.

Namera je da se članovima Agrobiznis inkubatora, malim poljoprivrednim proizvođačima s teritorije Srema, omogući da dodatno unaprede poslovanje planiranjem proizvodnje i plasmanom domaćih proizvoda putem interneta.

Ova mobilna aplikacija prodavcima nudi jednostavno predstavljanje proizvoda i aktuelnosti u vezi sa njihovom proizvodnjom, a kupcima mogućnost da do kvalitetnih lokalnih proizvoda dođu uz uštedu vremena.

Pokrajinska vlada, zajedno sa Gradom Sremskom Mitrovicom, novosadskim Poljoprivrednim fakultetom i Poljoprivrednom stručnom službom Sremske Mitrovice, jedan je od osnivača Agrobiznis inkubatora, kao mesta gde mali i mikro proizvođači mogu da dobiju potrebnu pomoć kako bi plasirali svoje proizvode i došli do potrošača.

Potpredsednik Ćurčić i gradonačelnica Milovanović održali su i sastanak sa članovima Agrobiznis inkubatora, na kom se razgovaralo o planovima za organizovanje sajma rakije i daljoj saradnji sa Novosadskim noćnim bazarom, a predstavljeni su i ciljevi istraživanja koje se bavi potrošačima i proizvođačima, u realizaciji novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, koje treba da ukaže na to šta zajednički može da se uradi kako bi se došlo do novog tržišta i povećao obim proizvodnje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: