• utorak, 23. april 2024.
IZ MITROVAČKE BIBLIOTEKE: Knjiga za vikend!
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

IZ MITROVAČKE BIBLIOTEKE: Knjiga za vikend!

8. mart 2024. godine

Naslov: Polje

Autor: Robert Zetaler

Roman “Polje” austrijskog pisca Roberta Zetalera, govori o životu iz ugla onih koji su napustili ovaj svet. U roman nas uvodi neimenovani stariji čovek koji skoro svaki dan obilazi groblje provincijskog gradića Pauštalta. Dalje se kroz roman razvija priča o upravo tim glasovima sa onoga sveta, tj. pričanja mrtvih o svom nekadašnjem životu koji je često, iako se odvijao na zajedničkom prostoru pomenutog gradića i u bliskom vremenskom periodu, predstavljao potpuno drugačije ljudsko iskustvo. Njihove ispovesti su jednostavne i dragocene. Međutim, ono što je u svakoj priči prisutno jeste ljubav.

Knjiga otkriva da svaki izbor koji napravimo, ima posledice koje nas oblikuju i čine onim što jesmo. U romanu prepoznajemo ljudsku potrebu za ispovedanjem, kao i potrebu čoveka da se bavi temom onoga “preko”, da tu drugu stranu dokuči, sebi objasni.

„ … što se života tiče, samo znam da mora da se živi.“ ( citat iz knjige)

Aleksandra Topić,

bibliotekar

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: