• četvrtak, 18. april 2024.
Banoštorski vinari obeležili svetog Trifuna
Beočin | Poljoprivreda
0 Komentara

Banoštorski vinari obeležili svetog Trifuna

15. februar 2024. godine

Banoštorski Klub vinara i vinogradara “Sveti Trifun” tradicionalno je obeležio svoju slavu, Svetog Trifuna, zaštitnika vinograda i polja, čuvara plodnosti i napretka poljoprivrednih radova.

Ovim povodom, predsednica opštine Beočin Biljana Janković posetila je Banoštor i svim vinarima poželela srećnu slavu, dobru godinu i najbolja vina, po kojima je naš kraj nadaleko poznat!

Janković se zahvalila predsedniku Kluba vinara i vinogradara Jovanu Uroševiću na izuzetnoj saradnji i gostoprimstvu i istakla da će podrška Opštine Beočin radu Kluba kroz konkurse i pokroviteljstvo manifestacija biti nastavljena i u ovoj godini.

-Banoštorska vina su vremenom postala jedan od naših najpoznatijih brendova, a “Banoštorski dani grožđa” održavaju se pod pokroviteljstvom Opštine Beočin gotovo tri decenije. Naši vinari dobijaju brojna priznanja i nagrade širom zemlje, a ovaj uspeh je plod velikog rada, odricanja i ljubavi jer nije lako održati kontinuitet i kvalitet proizvoda u ovim izazovnim vremenima – istakla je Janković.  

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: