• nedelja, 14. april 2024.
Izložba povodom Svetskog dana reciklaže
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Izložba povodom Svetskog dana reciklaže

15. mart 2023. godine

U subotu, 18.marta se obeležava Svetski dan reciklaže. Tim povodom u izložbenom prostoru Doma kulture Beočin biće prikazana izložba likovnih radova od reciklaže učenika susečke osnovne škole pod nazivom “Od smeća do umeća”.

Osnovna škola „Jovan Popović“ u Suseku posebnu pažnju posvećuje reciklaži materijala. Učenici na časovima prirode i društva i biologije uče o značaju ekologije a zatim raznim aktivnostima doprinose da njihova okolina bude čista i prijatnija za boravak. Svake godine imaju akcije prikupljanja reciklažnog materijala, koji zatim prosleđuju dalje na reciklažu ili to sami rade.

Najaktivniji su u reciklaži papira, od kojeg na časovima likovne kulture stvaraju neka nova umetnička dela. Škola je ovim aktivnostima postala prepoznatljiva na konkursu „Energija je svuda oko nas“ i „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“,gde su godinama unazad nagrađivani.

Izložbom „Od smeća do umeća“ u Kulturnom centru Beočin žele da pokažu radove široj javnosti kao primer dobre prakse.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: