• sreda, 21. februar 2024.
Božićna predstava “Sjaj roždestva”
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Božićna predstava “Sjaj roždestva”

13. januar 2024. godine

U čast proslave Božića, 5. januara, odigrana je predstava „Sjaj Roždestva“ posvećena Badnjem danu i Božiću.

Akteri predstave bili su mladi glumci, učenici OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, violinistkinje, učenice profesorice Vesne Stojšić u kreativnom centru Vivak i devojčice hora srpsko-grčkog prijateljstva „Irida“. Mora se naglasiti i glumačko učešće studentkinje muzike Anđele Tomić, koja je blistala u svojoj ulozi.

Predstava je rađena po knjizi Božićne radosti, autorke profesora Aleksandre Garunović i zapravo je to jedna od predstava koje su sabrane u ovoj knjizi i koje su se ranijih godina tradicionalno izvodile u mitrovačkom pozorištu.

Predstava je tematski, po ugledu na praznik prilagođena i deci i odraslima, tako da je mitrovačka publika, u sali amfitetatra pedagoške škole, uživala u kompletnom muzičko scenskom prikazu.
Predstavom „Sjaj roždestva“ oslikani su svi pravoslavni, običajni rituali, tako da je ona suštinski edukativni čas za decu i odrasle. Takođe, tematika ovog štiva i predstave, daje na uvid i naglašava važnost očuvanja porodice, važnost negovanja veza između roditelja i dece, ali i baka, deka i unučića. Očuvanja pravoslavnog ognjišta kroz porodicu, bez obzira na modernizaciju društva i vremena.

Takođe, treba naglasiti da su sva deca, koja su učestvovala u realizaciji predstave, na kreativan i obrazovni način provodila svoje vreme zimskog raspusta, posvećujući se učenju teksta i glumi.

Predstava je ponovo realizovana na inicijativu gospođe profesorke Vesne Stojšić , čije su učenice, violinistkinje, lepotom muzičkih dela, dodatno oplemenile predstavu, koja je oduševila mitrovačku publiku.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: