• četvrtak, 29. februar 2024.
Ulaganja i radovi u Martincima
Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Ulaganja i radovi u Martincima

12. decembar 2023. godine

U mitrovačkom selu Martinci realizovani su brojni projekti, a radovi na uređenju ovog sela ne jenjavaju.

Trenutno se radi na sanaciji fasade Mesne zajednice i Doma kulture, a spomenik palim borcima u mestu je potpuno rekonstruisan. Gradi se dečje igralište, a prostor je oplemenjen novim mladicama drveća i mobilijarom, kako bi se dobio prijatan parkovski prostor.

Nedavno su završeni radovi na martinačkoj školi. Zamenjen je krov, postavljena nova fasada, fiskulturna sala je dobila novu podlogu, uređeni su mokri čvorovi, a uvodi se grejanje na gas. Radovi na fasadi su izvršeni zahvaljujući Gradu, dok je krov zamenjen sredstvima Pokrajinske vlade. Osim fasade sređeni je odžak i ograda oko škole.

Predsednik Saveta MZ Martinci, Miloš Jovelić, ističe da je mnogo toga urađeno u 2023. godini i na tome se neće stati. Prema Jovelićevim rečima, u Vojvođanskoj ulici je izvršeno čišćenje kanala, a zamenjene su dotrajale ćuprije. U Cvetnoj i u Krajiškoj ulici uradiće se oko deonica novog asfalta. Nov put biće urađen i na prilazu seoskom groblju, a na kapeli će se uraditi nastrešnica.

Uređeno je i 3,5 km atarskih puteva, dok je 8 km istarupirano, a radovi će se nastaviti na proleće, dodao je Jovelić i istakao da su stanovnici Martinaca zahvalni lokalnoj samoupravi na investicijama i da se svi raduju realizaciji novih projekata.

Jovelić navodi da je za kraj jedne uspešne godine Mesna zajednica Martinci obezbedila novogodišnje iznenađenje za najmlađe stanovnike ovog sela.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: