• nedelja, 25. februar 2024.
Tatjana i Lena među 112 najuspešnijih osnovaca u Srbiji
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Tatjana i Lena među 112 najuspešnijih osnovaca u Srbiji

21. decembar 2023. godine

U Palati “Srbija” u Beogradu, 13. decembra je organizovana svečanost dodele nagrada i priznanja za 112 učenika koji su u protekloj školskoj godini postigli izvanredne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima za osnovne škole, među kojima su se našle i učenice iz pećinačke opštine – Tatjana Petošević iz OŠ “Slobodan Bajić Paja” Pećinci i Lena Živojnov iz OŠ “Dušan Jerković Uča” Šimanovci.

Nagrade su dodelili ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović i pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Milan Pašić.

Na dodeli nagrada i priznanja predstavljena je i svečano puštena u rad i nova platforma „Takmičari generacije“, koja je namenjena promociji učenika koji pokazuju izuzetne rezultate na takmičenjima republičkih i međunarodnih nivoa. Platforma će predstavljati bazu podataka za dalju promociju učenika, njihovih rezultata i samih takmičenja, ali i obrazovnih politika koje su usmerene na to da učenici dostižu svoje maksimalne kapacitete i budu uspešni članovi našeg društva.

-Veoma smo ponosni na obe naše učenice – Lenu Živojnov i Tatjanu Petošević koje su tokom osmogodišnjeg školovanja postigle sjajne rezultate na takmičenjima učenika osnovnih škola, a prepoznate i na državnom nivou. Čestitamo, takođe, i njihovim roditeljima i nastavnicima koji su im bili velika pomoć i podrška u predanom radu – rekla je direktorka OŠ “Slobodan Bajić Paja” Pećinci Milijana Srdić.

pecicnic.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: