• sreda, 21. februar 2024.
Prijem mladih volontera Crvenog krsta u kabinetu predsednice opštine Beočin
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Prijem mladih volontera Crvenog krsta u kabinetu predsednice opštine Beočin

6. decembar 2023. godine

Povodom obeležavanja 5. decembra Međunarodnog dana volonetra, juče je u Opštini Beočin upriličen prijem za najmalđe i najangažovanije volontere beočinskog Crvenog krsta.

Mlade volontere i sekretara beočinskog Crvenog krsta Dragana Brankovića, u svom kabinetu ugostila je predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja se ovom prilikom zahvalila svima na odličnoj saradnji a volonetrima uputila srdačne čestitke uručivši im poklone zahvalnosti Opštine Beočin.


Ideju darivanja podržao je i Sportski centar „Beočin“ koji je za volontere pripremio godišnje ulaznice za besplatno korišćenje teretane.

-Međunarodni dan volontera je prava prilika da iskažemo zahvalnost beočinskim volonterima koji predano rade u okviru Crvenog krsta i daju najbolje našoj loklanoj zajednici. Deca koja su danas sa nama su za mene najlepši primeri humanosti, kulture i posvećenosti najvišim vrednostima volonterizma i kao takva su dobar primer svojim vršnjacima. Ovo je samo mali znak pažnje i podrške njihovom radu koji smo želeli današnjim povodom da istaknemo – rekla je Janković.

Ona je dodala i da je saradnja Opštine Beočin i Crvenog krsta izuzetno dobra i da se brojne akcije zajednički sporvode kao i da će budžetom lokalne samouprave u narednoj godini biti izdvojeno više sredstava kako bi se putem Crvenog krsta izlazilo u susret različitim potrebama građana.

-Dobro sam upoznata sa radom beočinskog Crvenog krsta i iako kroz budžetska sredstva podržavamo njihove aktivnosti, želela bih da se saradnja unapredi i da njihov rad učinimo još transparentnijim. Od hrane i higijenskih paketa koji se dostavljaju najugroženijem stanovništvu, organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi pa sve do edukacije građana, naš Crveni krst je uvek tu! Ponosni smo na činjenicu da na teritoriji opštine Beočin na godišnjem nivou oni uspešno realizuju preko 30 akcija i društvenih kampanja – istakla je Janković.

Ovogodišnji Međunardoni dan volontera obeležen je pod sloganom „NADA“.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: