• četvrtak, 30. novembar 2023.
Otvoren punkt Službe hitne pomoći u Starim Banovcima
Hronika | Stara Pazova
0 Komentara

Otvoren punkt Službe hitne pomoći u Starim Banovcima

7. novembar 2023. godine

Proteklog petka je u Starim Banovcima otvoren punkt Službe hitne pomoći staropazovačkog Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj“. Veliki broj stanovnika Podunavlja u slučaju potrebe moći će da dobije hitnu lekarsku pomoć ne samo preko dana, u okviru službe opšte medicine, već i noću od 19 časova do 7 ujutru, kao i 24 časa nedeljom u Službi hitne pomoći, rekla je direktorka Doma zdravlja dr Svetlana Dudić.

-Ovaj punkt Hitne pomoći je veoma važan za sve građane s obzirom na razuđenost teritorije naše Opštine, sada će tri ekipe biti prisutne u Podunavlju, što će mnogo značiti građanima. Zahvaljujući Opštini kompletno smo opremili ambulantu sa najnovijim apartima i novim vozilima. Radili smo i na kadrovima i uspeli da nađemo dovoljan broj lekara, sestara, tehničara i vozača. Radićemo na tome da oformimo i dnevnu smenu Hitne pomoći. U Podunavlju postoji služba opšte medicine sa kućnim lečenjem tako da naši građani imaju potpunu pokrivenost – istakla je direktorka dr Dudić.

Načelnica Službe hitne pomoći Doma zdravlja dr Višnja Milković ocenila je da mnogo znači novi punk Hitne pomoći, ova služba će pokrivati prostor od Kablara do Surduka.

-U Službi hitne pomoći Doma zdravlja ukupno ima 65 zaposlenih, koji čine 13 ekipa. To nije dovoljno, stalno su raspisani konkursi za lekare i vozače – rekla je medijima načelnica Službe hitne pomoći.

Povratku Službe hitne pomoći u Stare Banovce prisustvovao je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

-Imamo izuzetno dobru saradnju sa Domom zdravlja, direktorkom i lekarima, zahvalan sam svim radnicima ove ustanove koji se trude i ulažu izuzetne napore da sve funkcioniše. U ovako velikoj Opštini, gde broj stanovnika stalno raste, mislim da će nas uskoro biti 80 hiljada, a samo od prošle godine ima oko 1.400 ljudi više upisanih u birački spisak, nije lako pružati zdravstvene usluge. Mi se trudimo da obezbedimo što bolje uslove rada, ove godine smo nabavili dva sanitetska vozila i tri putnička, za službu kućne nege, sanirali smo objekte i obezbedili potrebnu opremu. Nastavićemo u tom pravcu jer zdravlje je najvažnije – naglasio je ovom prilikom predsednik Opštine.

On je najavio da je u planu izdvajanje Službe hitne pomoći Doma zdravlja u poseban objekat, koji bi bio stacioniran u geografskom centru Opštine, u blizini fabrike MTU.

B. Topalović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: