• utorak, 23. april 2024.
Druga šansa za završetak osnovne škole
Društvo | Hronika | Ruma | Vesti
0 Komentara

Druga šansa za završetak osnovne škole

13. mart 2024. godine

Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ u Rumi i ove godine obavljaće program obrazovanja odraslih koji nisu završili osnovnu školu. Odrasli stariji od 15 godina koji nisu završili osnovnu školu mogu se upisati u program „Osnovno obrazovanje odraslih“. Polaznici se upisuju u jedan od tri ciklusa: prvi ciklus koji obuhvata program od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, drugi ciklus koji obuhvata program rada za šesti i sedmi razred i treći ciklus – sedmi i osmi razred. Pravo upisa imaju sva lica starija od 15 godina koja nisu završila osnovnu školu i koja se upisuju u onaj ciklus gde su prekinuli svoje osnovno obrazovanje.

Prilikom upisa školi je neophodno dostaviti ličnu kartu, izvod iz matične knjige rođenih, svedočanstvo o poslednjem završenom razredu, uverenje da li je polaznik prijavljen na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i fotokopiju tekućeg računa.

Nezaposlena lica imaju i pravo na naknadu troškova, a sve detaljnije informacije mogu se naći u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ u Rumi.

Ovaj program se u “Lolinoj” školi sprovodi više od decenije i u potpunosti je besplatan za polaznike, koji nakon završenog programa mogu da nastave i srednjoškolsko obrazovanje.
S.B.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: