• sreda, 6. decembar 2023.
Oskar popularnosti za Mačvanina
Društvo | Zabava | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Oskar popularnosti za Mačvanina

3. novembar 2023. godine

Siniša Đorđić iz Radenkovića jedan je od ovogodišnjih dobitnika nagrade “Oskar popularnosti” u kategoriji najboljih festivala narodne muzike na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

Svečanost povodom dodele nagrada održana je krajen septembra u hotelu Moskva u Beogradu. Đorđić se tako našao rame uz rame sa velikim imenima domaće javne scene, među kojima su Snežana Đurišić, Ilda Šaulić, Tihomir Stanić, Danica Ristovski, Lidija Vukićević, Milica Milša, Žarko Jokanović…

Direktor i organizator festivala “Majsko leto” nije krio zadovoljstvo što se u njegovim rukama našlo ovo prestižno priznanje.

-Ukoliko se ne varam, ja sam prva osoba sa područja severne Mačve koja je dobila Oskar popularnosti. Ova manifestacija ima tradiciju dugu nekoliko decenija i obuhvata razne sfera javnog života, pa su tako nagrađivani muzičari, glumci, voditelji, sportisti, ali i doktori, advokati, uspešni privrednici… Ne bih izdvojio ni jedno ime posebno, ali lepo je biti danas među nagrađenima, velika je čast i zadovoljstvo. Presrećan sam i podstaknut da u periodu pred nama uložim dodatnu energiju i napor da festival koji organizujem već desetak godina podignem na jedan viši nivo i da naravno, opravdam dodeljeno mi priznanje – rekao je Siniša za Sremske novine.

Radenkovac je prvi festival “Majsko leto” organizovao 2012. godine, da bi naredne izostao, ali od 2014. se održava bez prekida.

-Nije mala stvar prirediti jedan muzički festival, potrebno je puno rada, ulaganja, dosta znoja i neprospavanih noći, ali mislim da vredi i Oskar je samo potvrda toga. Zahvalio bih se svima koji su mi pomogli da festival zaživi i da traje, bez njih sam ne bih uspeo, ovo je priznanje za sve koji su do sada bili njegov deo – reči su Đorđića.

D. Tufegdžić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: