• nedelja, 3. decembar 2023.
Liga šampiona u Rumi
Društvo | Sport | Ruma | Stara Pazova
0 Komentara

Liga šampiona u Rumi

10. novembar 2023. godine

Ruma će u novembru i januaru biti domaćin tri utakmice ženske Lige šampiona kada će odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove upravo u Sportskom centru “Ruma” ugostiti najveće evropske i svetske igračice iz Turske, Italije i Francuske. Zbog uslova koje hala u Rumi zadovoljava kada su najelitnija evropska takmičenja u pitanju, Rumljani i svi ljubitelji odbojke uživaće u vrhunskim utakmicama.

Prva utakmica igraće se u sredu 15. novembra gde će odbojkašice Jedinstva dočekati možda i najjaču ekipu VakifBank iz Istanbula. Druga utakmica na programu je 29. novembra gde će Pazovčanke odmeriti snage sa Francuskinjama iz ekipe Volley Mulhouse Alsace, 10. januara u goste dolaze Italijanke iz ekipe Allianz Vero Volley iz Milana.

Za Pazovčanke je važno da budu dobre protivnice ekipi iz Francuske, a kako kaže trener Jovo Caković, Turkinje su višestruke osvajačice Lige šampiona sa milionskim budžetima, a ne zaostaju ni devojke iz Milana.

-Ne opterećujemo se jakim protivnicima, jer mi na tih šest utakmica, tri u Srbiji i tri u gostima, gledamo kao na tri lekcije i želimo da kroz jake mečeve napredujemo, naučimo nešto novo, da se okrenemo domaćoj ligi i Kupu i da probamo ove godine da osvojimo još neki trofej. Radujemo se učešću u Ligi šampiona jer nije je lako igrati i nema svako tu priliku. Drago mi je da ćemo igrati ovde u Sremu i smatram da smo je zaslužili. Pozvao bih sve ljubitelje odbojke iz Srema, Rume, Stare Pazove i cele Srbije da prisustvuju tim spektaklima, jer nemate svaki dan priliku da gledate najbolje svetske odbojkaške zvezde da gostuju u Srbiji, pogotovo u pogledu klupskih takmičenja – rekao je Jovo Caković, trener ženske ekipe Jedinstva iz Stara Pazova.

I dok je za Pazovčanke veliki uspeh nastup na ovom elitnom takmičenju, za Rumljane je jednako važno što ispunjavaju stroge uslove i zahteve Lige šampiona. Sportska hala se u poslednjih godinu dana intenzivno renovira, pa su očekivanja da će uređen prostor i utakmice najvišeg ranga dovesti publiku na tribine.

-Pokazali smo da smo stvorili dobre uslove koje zahteva najelitnije evropsko odbojkaško takmičenje Liga šampiona za žene. Najbolje smo rešenje da budemo domaćini tri velike utakmice i da pružimo domaćinstvo našim komšijama iz Stare Pazove kako bi devojke dale najbolje od sebe na terenu. Tome je prethodio niz radova na obnovi i infrastrukturnom uređenju našeg sportskog centra za šta opština Ruma prethodnih godinu i po dana izdvaja značajna sredstva i trud. To su prepoznali predstavnici Lige šampiona i nadamo se da će naše tribine biti pune na sve tri utakmice – rekao je Igor Damjančuk, direktor Ustanove sportski centar “Ruma”.

Ulaz na sve tri utakmice je besplatan!

S.B.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: