• petak, 19. jul 2024.
Opština Beočin dobila sredstva Pokrajine za čišćenje divljih deponija u Rakovcu i Lugu
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Opština Beočin dobila sredstva Pokrajine za čišćenje divljih deponija u Rakovcu i Lugu

27. oktobar 2023. godine

U utorak, 24. oktobra u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo upriličena je dodela ugovora o bespovratnim sredstvima lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija na poljoprivrednom državnom zemljištu a Opština Beočin jedna je od 13 opština koje su dobile sredstva za ovu namenu.

Prema rečima podsekretara Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Aleksandra Panovskog, za ovu namenu je iz budžeta pokrajine izdvojeno ukupno 320 miliona dinara a sredstva su dobili gradovi i opštine Zrenjanin, Žitište, Čoka, Ruma, Nova Crnja, Inđija, Novi Кneževac, Beočin, Sečanj, Odžaci, Alibunar, Irig i Bečej.

-Ovim projektima će sa divljih deponija u AP Vojvodini biti uklonjeno i odloženo blizu 125.000 kubnih metara otpada, čime će se osloboditi gotovo 25 hektara poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini – naglasio je Panovski.

Potpisnik ugovora u ime Opštine Beočin bio je pomoćnik predsednice opštine Goran Pekez koji je istakao da su ovim ugovorom opredeljena sredstva u iznosu od 5 658 559 dinara za čišćenje divljih deponija nastalih na državnom poljoprivrednom zemljištu u Rakovcu i Lugu.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: