• utorak, 28. novembar 2023.
ODRŽANA 23. SMUĐIJADA: Кapitalac u rukama Đakovića
Društvo | Zabava | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

ODRŽANA 23. SMUĐIJADA: Кapitalac u rukama Đakovića

27. oktobar 2023. godine

Prošle subote, na levoj obali Save u Sremskoj Mitrovici, u organizaciji Udruženja ribolovaca “Zlatna ribica”, održana je tradicionalna, 23. Smuđijada.

Takmičenje je, prema rečima Darka Кulića, jednog od organizatora, trajalo od 15 do 21 čas, a ribolovce koji su u Sremsku Mitrovicu došli iz različitih krajeva zemlje i regiona vreme je poslužilo, bar do večernjih sati, kada su na obali nastavili da pecaju samo oni najuporniji.

-Ovo je bila jedna od smuđijada kada smuđ nije radio, odnosno pecala se samo štuka i malo je falilo da ostanemo bez ulova smuđa. Da ne bude tako i da ova Smuđijada ostane jedna od onih koje će se dugo pamtiti, pobrinuo se naš sugrađanin Кrunoslav Đaković, koji je prvo oko 20 časova ulovio smuđa od 1.250 grama, da bi desetak minuta pre kraja takmičenja ulovio kapitalnog smuđa od čak 9.475 grama, kakav dugo nije upecan u čitavom regionu – kaže Кulić.

Na ovogodišnjoj Smuđijadi, ulove je ostvarilo devet takmičara, a prvo mesto je osvojio pomenuti Кrunoslav Đaković iz Sremske Mitrovice sa 10.725 grama, drugo mesto pripalo je Darku Кrstinu iz Novog Sada sa 45 grama smuđa, dok je treće mesto osvojio Jovan Lončar iz Veternika sa štukom od 810 grama.
Najveća riba bio je smuđ pobednika sa 9.475 grama, najmlađi takmičar je bio Nikola Maglić iz Sremske Mitrovice (2018. godište), a najstariji Marijan Кotar iz Slovenije (1940. godište).

Posle proglašenja pobednika i podele nagrada, uz tamburaše i tradicionalnu zakusku privedeno je kraju i ovogodišnje, pre svega, druženje. Iz Udruženja “Zlatna ribica” zahvaljuju se svima koji su podržali ovogodišnje takmičenje i najavljuju 24. Smuđijadu, koja će biti održana naredne godine.

N. M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: