• sreda, 17. jul 2024.
NOVO NA NAŠEM PORTALU: Sremske novine od sada i za slepe!
Društvo | Srem bez predrasuda | Vesti
0 Komentara

NOVO NA NAŠEM PORTALU: Sremske novine od sada i za slepe!

17. jun 2024. godine

Sremske novine, kao što je u više navrata bilo reči, ove godine nastoje da trajno reše problem informisanja osoba sa invaliditetom. Nakon uspešno održanih škola novinarstva za osobe sa invaliditetom u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Staroj Pazovi i 25 obučenih polaznika, na portalu Sremskih novina (sremskenovine.co.rs) formirana je i posebna rubrika – “Srem bez predrasuda”, koja je posvećena potrebama osoba sa invaliditetom, ali i namenjena sadržajima koje su kreirali polaznici naše škole novinarstva.

Od prošle nedelje, na sajtu Sremskih novina postoji još jedna novina. Sve naše vesti od sada su prilagođene slepima i osobama oštećenog vida, koji sadržaje objavljene na našem sajtu mogu da prate u audio formatu.

-Na ovaj način pokazali smo da mislimo o svim našim čitaocima, među kojima su takođe i osobe sa invaliditetom. Verujem da će nova alatka na portalu Sremskih novina biti od velike koristi slepima i osobama oštećenog vida, s obzirom da im, posebno u lokalnim medijima, medijski sadržaji do sada nisu bili dostupni u većoj meri. Na ovaj način, osobe sa ovom vrstom invaliditeta moći će da čuju svaku našu vest i budu u korak sa aktuelnim dešavanjima u Sremu – rekao je glavni i odgovorni urednik Sremskih novina, Nemanja Milošević, zahvalivši se na podršci u realizaciji projekta “U susret jednakosti – Srem bez predrasuda” Ambasadi SAD u Beogradu i Nezavisnom udruženju novinara Srbije.


S. N.

Projekat “U susret jednakosti – Srem bez predrasuda” se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Nezavisno udruženje novinara Srbije. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove NUNS i Ambasade SAD već isključivo autora.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: