• sreda, 29. novembar 2023.
Beočin pod rednim brojem 15 u ovogodišnjem dečijem muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“
Društvo | Zabava | Hronika | Beočin
0 Komentara

Beočin pod rednim brojem 15 u ovogodišnjem dečijem muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“

9. oktobar 2023. godine

Tokom proteklog vikenda u Zrenjaninu je održano žrebanje i određen je redosled učesnika za predstojeće muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ , na kome će ove godine uzeti učešće 23 grada i opština iz cele Srbije među kojima je i opština Beočin.

Ovogodišnje predstavnice Beočina u ovom prestižnom takmičenju su mlade i talentovane Dunja Šušak, Milica Veljković, Lana Blagojević i Anastasija Кričković koje će u završnici „Ritma Evrope“ nastupiti pod rednim brojem 15, saopštili su organizatori nakon održanog žrebanja.

Finalno takmičenje „Ritam Evrope“ biće održano 23. oktobra u zrenjaninskoj „Кristalnoj dvorani“ u 21 čas uz direktan televizijski prenos na Prvoj TV.

Beočinske predstavnice će izvesti numeru „All of my love” sa kojom se 2020. godine na Evroviziji predstavila popularna malteška pevačica Destiny.

Boravak na kampovima i pripreme za ovogodišnji „Ritam Evrope“ deci je omogućila Opština Beočin kao partner na projektu.

Dunja, Milica, Lana i Anastasija su tokom vikenda boravile u Zrenjaninu na pripremnom kampu za takmičenje a podršku im je pružila, člannica Opštinskog veća, Jasna Jandrić koja je zajedno sa njima učestvovala i u žrebanju.

Prema njenim rečima Zrenjanin je svima bio dobar domaćin a pripreme za samo takmičenje protiču u dobrom raspoloženju svih učesnika.

-Devojčice su prave predstvanice Beočina i veoma se lepo zabaljaju i uče tokom priprema ovde u Zrenjaninu. Verujem da će u „Кristalnoj dvorani“ dati sve od sebe da našu opštinu predstave u najboljem svetlu a sve naše sugrađane pozivam da ih zajednički podržimo i glasamo za njihov nastup koji je pod rednim brojem 15 – rekla je Jandrić.

Najveće dečije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ ima tradiciju održavanja dugu 12 godina i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije.

„Ritam Evrope“ je takmičenje koje okuplja decu i omladinu koja pored svog grada i opštine predstavljaju i neku od zemalja učesnica na Evroviziji a pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova publike, glasova žirija gradova i opština učesnika kao i glasova stručnog žirija.

Grad ili opština koja pobedi na „Ritmu Evrope“ kao nagradu dobija status domaćina takmičenja za narednu godinu koje se u televizijskom prenosu emituje na nacionalnoj frekvenciji i ima značajnu mogućnost promocije grada ili opštine, dok učesnici koji osvoje pobedu dobijaju nagradno putovanje u zemlju koju su predstavljali na takmičenju.

foto: Ritam Evrope

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: