• ponedeljak, 29. april 2024.
Završena sanacija krova, počinje rekonstrukcija bine u Velikoj Sali KC Ruma
Kultura | Projekti | Ruma
0 Komentara

Završena sanacija krova, počinje rekonstrukcija bine u Velikoj Sali KC Ruma

12. septembar 2023. godine

Ovih dana završeni su radovi na sanaciji krova na objektu Kulturnog centra u Rumi, koji je teško oštećen prilikom oluje koja se dogodila krajem jula. Rekonstrukcija krova je finansirana sredstvima osiguravajuće kuće, s obzirom na to da je objekat osiguran, a ostatak sredstvima Pokrajinske vlade, kako je bilo najavljeno odmah nakon nevremena. Tako je završetkom radova na krovu krenuo sa radom bioskop, koji je bio u prekidu od 19.jula. Odmah po završetku ovih radova, krenulo se sa sanacijom bine u Velikoj Sali, a ovaj projekat je zbog štete na krovu bio prolongiran.

-Nismo planirali, ali ovog leta odradili smo sanaciju krovne konstrukcije iznad Velike sale, i prema rečima izvođača radova, sada bi trebalo da budemo mirni. Za vreme oluje odleteo je stari krov, tako da sada ima ovom delu objekta imamo novu krovnu konstrukciju, dok smo prošle godine rekonstruisali krov na drugom delu KC-a. Sada napokon krećemo u rekonstrukciju bine u Velikoj Sali zahvaljujući sredstvima Pokrajine u iznosu od 4,5 miliona dinara, što je nastavak velikih ulaganja u obnovu zgrade stare skoro 38 godina, rekla je Katarina Filipović, direktora Kulturnog centra „Brana Crnčević“ Ruma.

Projekat „Kultura u fokusu-novo ruho ustanova kulture“ je sufinansiran od strane Opštine Ruma. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: