• ponedeljak, 25. septembar 2023.
Mina Кosanović najbolja u Srbiji
Sport
0 Komentara

Mina Кosanović najbolja u Srbiji

10. septembar 2023. godine

Mina Кosanović iz Inđije postala je ovogodišnja državna prvakinja u planinskom trčanju, osvojivši Suvu planinu na državnom prvenstvu u “Nebeskom trčanju” i Suva trejl u okviru Nacionalne serije.

Drugom polovinom avgusta održale su se glavne trke sezone. Učešće je uzeo sam vrh trejl trkača, te je konkurencija bila izuzetno jaka.

-Za ovakve trke se spremaš, nijanse odlučuju postolje. Trka od 44,5km i 2.650m kumulativnog uspona zvuči možda zastrašujuće, ali ja sam je jedva čekala. Start u 7 časova, očekivalo se veoma toplo vreme i najavljeno je da prvoplasiranu ženu očekuju posle 7 sati trčanja – priča Mina i dodaje:

-Trka je počela iz Niške banje i preko Mosora i Sokolovog kamena išla na Trem. Tehnički jako zahtevno, ali i uzbudljivo. Nas dve-tri smo se držale blizu do Trema (prvi deo trke), a nakon toga više nije bilo štednje i napravila sam razliku u odnosu na ostale. Usput su se čuli komentari “Vidi, žena već na ovom delu staze”, “Svaka čast”… Dolazim na cilj, a tamo me čeka čitava euforija jer je jedna devojka za 5 sati i 56 minuta pretrčala Suvu planinu i iza sebe, pored devojaka, ostavila i odlične muške trkače – kaže Mina izrazivši izuzetno zadovoljstvo postignutim uspehom:

Nestvarno, a opet sanjano, jer znam koliko je truda uloženo u svaki detalj spremanja za ovako veliku trku.

N. К.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: