• četvrtak, 28. septembar 2023.
Festival “Bina mira” u Šidu
Društvo | Hronika | Šid | Kultura
0 Komentara

Festival “Bina mira” u Šidu

18. septembar 2023. godine

Šid će ovog meseca biti mala evropska prestonica kulture. Više od 80 mladih, iz osam zemalja, učestvovaće od 17. do 23. septembra na Evropskom festivalu “Bina mira”, internacionalnoj manifestaciji, osnovanoj od strane Ahenske mreže za humanitarnu pomoć i interkulturalni mirovni rad.

Pozorišne grupe mladih iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Belgije, Nemačke, Severne Makedonije i naravno Srbije, kroz razne kreativne radionice i pozorišne predstave, daće doprinos borbi protiv predrasuda, međusobno graditi mir i poverenje i zajednički obeležiti Svetski dan mira, 21. septembra.

Glumci Amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Šida učestvovali su na nekoliko prethodnih manifestacija i dobili čast da budu domaćini ove godine, kada se održava po 14. put. Oni će je zvanično i otvoriti, u ponedeljak, 18. septembra, pozorišnom predstavom “Duga šetnja do kuće”, u režiji Cvetina Aničića, na sceni Кulturno – obrazovnog centra.

“Binu mira” organizuju КOC i Opština Šid, u saradnji sa Ahenskom mrežom za humanitarnu pomoć i interkulturalni mirovni rad.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: