• ponedeljak, 2. oktobar 2023.
„Кvintete“ napunile 11 godina
Društvo | Zabava | Sremska Mitrovica
0 Komentara

„Кvintete“ napunile 11 godina

6. septembar 2023. godine

Muzički sastav „Кvintete“, proteklog vikenda je malim koncertom obeležio punih 11 godina postojanja. Rođendanskoj proslavi koja je upriličena u „Državi dece Dekalend“ u Laćarku pridružile su se „Maestre“ i hor „Arodisi“.

„Кvintete“ čine Snežana Milosavljević, Snežana Janošević, Biserka Кuzminac, Senka Dujmović i Olivera Jelkić, a u svom repertoaru pored autorskih numera uvrstile su i brojne hitove starijeg datuma.

-Naš bend osnovan je upravo u „Dekalendu“ pre punih 11 godina i želele smo da sa našim prijateljima zajedno na istoj lokaciji obeležimo još jedan rođendan. Tim povodom priredile smo mali koncert zatvorenog tipa, a pored nas muzikom su goste razgalile „Maestre“ koje su izvele numeru „Divan je kićeni džez“, te su zatim svirale Bramsa. Deo hora „Arodisi“ uz klavirsku pratnju Isidore Skuratović, inače dirigentkinje hora se takođe predstavio sa nekoliko sa pesama. Slavlje smo upotpunile i sa vatrometom – rekla je Jelkić.

Olivera je istakla da su se „Кvintete“ prisetile brojnih nastupa i putovanja.

-Puno toga lepog smo prošle za prethodnih 11 godina, međutim naše prijateljstvo datira čak pet decenija unazad, odnosno iz gimnazijskih dana što čitavu priču čini još jačom i emotivnijom. Inače, kao bend smo nastupale u Budimpešti, Sarajevu, Zagrebu, širom Srbije, ali i na brojnim manifestacijama u našoj Mitrovici – dodala je Jelkić i izrazila nadu da će i u narednom periodu nastaviti sa zajedničkim muziciranjem.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: