• sreda, 6. decembar 2023.
Po 100.000 dinara bespovratne pomoći
Društvo | Hronika | Stara Pazova | Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

Po 100.000 dinara bespovratne pomoći

7. avgust 2023. godine

Na osnovu Кonkursa za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih pravnih lica, od 20. aprila ove godine, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović doneo rešenje da 60 pravnih lica dobije državnu pomoć za subvencionisanje troškova nabavke nove ili polovne opreme i/ili mašina, delova mašina ili specijalizovanih alata, repro-materijala i sirovina.

Кao što je prošle godine i najavljeno, bespovratna pomoć ove godine je duplo veća i iznosi 100.000 dinara.

Pre potpisivanja ugovora, predsednik Radinović obratio se prisutnima:

-Želim vam da sredstva dobro iskoristite i da imate uspeha u radu i razvoju. Prošle godine subvencija je iznosila 50.000 dinara, ove godine smo taj iznos udvostručili, a verujem da će iduće godine sredstva na konkursu moći da dobije i veći broj zainteresovanih. Svesni smo da su ovo skromna sredstva ali ipak ukazuju da lokalna samouprava vodi računa o vama – rekao je predsednik Opštine Stara Pazova.

Pravo da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj razvoja imali su preduzetnici, mikro i mala pravna lica sa sedištem na teritoriji Opštine Stara Pazova, koja posluju najmanje godinu dana u kontinuitetu, izmirila su poreske obaveze, u većinskom su domaćem vlasništvu, nisu u stečaju ili likvidaciji i prošle godine nisu konkurisala za sredstva.

Među 60 pravnih lica, koja su ove godine ostvarila pravo na sredstva, ima samostalnih radnji za proizvodnju kolača, tu su i burekdžinice, pekare, cvećare, ugostiteljski objekti, ambulante za rahbilitaciju, molerske radnje, računovodstveni i knjigovodstveni preduzetnici, radnje za grafičke usluge, auto servisi, kozmetičari, autoprevoznici, električari, proizvođači nameštaja, arhitekte ali i PR konsultanti, radnja za šivenje i popravku odeće i jedna dimničarska zadruga. Vidno zadovoljni, njihovi zastupnici potpisali su ugovore u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi, gde je svečanost ove godine upriličena.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: