• petak, 22. septembar 2023.
Pesma Mitrovčana u Nemačkoj: “Sveti Sava” slavi titulu
Sport
0 Komentara

Pesma Mitrovčana u Nemačkoj: “Sveti Sava” slavi titulu

24. avgust 2023. godine

Koliko je teško postići uspeh u sportu, pogotovo kolektivnom gde mnogo faktora utiče na ishod i ne zavisi sve samo od vas, posvedočiće mnogi. A kada u Nemačkoj osvojite titulu, zemlji velikih takmičara koji po nepisanom pravilu nikada ne odustaju, dostignuće je koje zavrednjuje pažnju.

Fudbalski klub “Sveti Sava” iz Rojtlingena napravio je veliki uspeh u prethodnoj sezoni, dominirao takmičenjem “Kreisliga B3” i izborio plasman u viši rang. Ovaj sportski kolektiv poznat je čitaocima “Sremskih novina”, a boje istog brani i nekoliko igrača iz ovog kraja.

-Došao je na klupu novi trenerski tandem Adrian Kira, Rumun koji je ranije igrao u klubu, pomoćnik mu je Saša Petrović, naš čovek rođen u Nemačkoj, takođe branio boje “Svetog Save”. Pojačali smo se sa nekoliko igrača i od prvog kola izrazili ambiciju da napadnemo prvo mesto. Završili smo sezonu sa samo jednim porazom. Dobro se treniralo što se na kraju ispostavilo kao važan faktor uspeha – ističe Zoran Tumarić, Mitrovčanin koji brani boje “Svetog Save”.

Velike zasluge za uspeh kluba idu Mitrovčanima Zoranu i Srđanu Tumariću koji su čuvali mrežu cele sezone, Vladimir Simjanovski iz grada na Savi bio je stub odbrane, dok je Danijel Zablaćanski iz Glušaca u nekim utakmicama nosio kapitensku traku. Ambicije su podržane i od strane rukovodstva kluba na čelu sa predsednicom Božanom Ćetojević, direktorom Danijelom Galom i sportskim direktorom Aronom Vesićem, pa je ostvaren uspeh plod zajedničkog rada na terenu i van njega.

-Raduje nas što smo sa uspesima vratili i navijače na tribine, na nekim mečevima je bilo i 150 ljudi, do pre par godina nezamislivo. Očekuje nas ozbiljna liga sledeće sezone, sa većim prosekom gledalaca i jakim ekipama. Želja nam je u prvoj godini da se plasiramo na sredini tabele. Doveli smo nekoliko mladih igrača i talentovanog golmana, uz postojeći kadar i pojačanja, nadamo se da ćemo uspeti da zadržimo status u novoj ligi – iskreno će Tumarić.

Na utakmice “Svetog Save” dolazi mešovita publika, raznih nacija i vera, baš kao i ekipa koju prate. Sastav šampiona čine Srbi, Nemci, Francuzi, Italijani, odnos “snaga” u ekipi je pola – pola, koliko ima Srba, toliko je drugih igrača. Ipak, svi oni imaju neke kontakte sa Srbijom, slušaju pesme sa ovih prostora, iako ne razumeju, pa u svlačionici i na terenu dominira ovdašnji mentalitet. Da se dobar glas daleko čuje svedoče i novi sponzori koji su odlučili da podrže klub, svi igrači su amateri, ali i pored toga postoje veliki troškovi koje iziskuje funkcionisanje jednog sportskog kolektiva.

Za proteklih 26 godina klub je odoleo mnogim izazovima i opstao zahvaljujući entuzijazmu ljudi koji su sebe utkali kroz istoriju “Svetog Save”. Posle mnogo truda i odricanja, došli su dani slavlja u Rojtlingen. Do nekog sledećeg uspeha…

S. Branežac

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: