• četvrtak, 30. novembar 2023.
Raspisan konkurs za vojne stipendije
Društvo | Vesti
0 Komentara

Raspisan konkurs za vojne stipendije

4. jul 2023. godine

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u školskoj 2023/2024. godini.

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 19 studenata treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija i 37 studenata master akademskih studija.

Studenti osnovnih akademskih studija koji steknu status vojnog stipendiste mesečno će dobijati 50.000 dinara, dok će za studente master akademskih studija mesečna stipendija iznositi 60.000 dinara.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena i čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.

Neophodno je da kandidati budu državljani Republike Srbije, a da tokom studija nisu gubili nijednu godinu, te da su sve ispite iz prethodnih godina školovanja položili sa najmanjom prosečnom ocenom koja je za svaku stipendiju unapred naznačena.

Nakon završenog školovanja, studenti koji su se kvalifikovali za stipendije Ministarstva odbrane dobiće zaposlenje u svojstvu oficira ili vojnog službenika u Beogradu, Zucama, Jakovu, Pančevu ili Kragujevcu.

Rok za prijavljivanje na konkurs je 31. oktobar 2023. godine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: