• sreda, 4. oktobar 2023.
Muzika iz Šešira
Društvo | Zabava | Hronika | Sremska Mitrovica | Kultura
0 Komentara

Muzika iz Šešira

18. jul 2023. godine

Mitrovački Ansambl “Arodisi” pre nekoliko dana održao je svoj treći rođendanski koncert u Lapidarijumu Muzeja Srema.

I ovaj put, kao što to obično umeju, članice ansambla su iznenadile publiku,tako da je rođendanski koncert održan u nešto izmenjenom obliku – u duhu interakcije sa publikom.

Naime, nazivi pesama pisani su na cedulje, koje je potom voditelj programa Aleksandar Macko Кrstajić izvlačio iz šešira, a prisutni su imali priliku da uživaju u popularnoj, kao i muzici iz domaćih i stranih filmova.

Prema rečima vođe ansambla, Isidore Skuratović, publika je posebno reagovala na tzv. “Eks- Ju” miks, odnosno, horski aranžman pesama iz doba SFRJ, koji je obradova ne samo stariju publiku, nego i one mlađe.

Nakon rođendanskog koncerta, već 16. jula, Ansambl “Arodisi” nastupiće u SRP “Zasavica”, u okviru sedmodnevnog EКO SORA kampa, a mesec dana kasnije i na međunarodnom festivalu “Кostoski” u Severnoj Makedoniji. Кrajem avgusta, Mitrovčanke će po prvi put nastupiti i na Festivalu uličnih svirača u Petrovaradinu.


N. M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: