• četvrtak, 18. jul 2024.
Zlato i srebro za AK “Srem”
Sport
0 Komentara

Zlato i srebro za AK “Srem”

8. maj 2023. godine

Atletičari sremskomitrovačkog “Srema” imali su zapažen nastup proteklog vikenda na Otvorenom prvenstvu Beograda.

U subotu su nastupili stariji juniori, a najuspešniji je bio Milivoj Ćirić koji je pobedio u disciplini bacanje koplja (800g) svojim za skoro 4 metra boljim ličnim rekordom koji sada iznosi 56.91m. Milivoj je dve godine mlađi od konkurencije, što njegov uspeh čini još značajnijim. U istoj disciplini Lazar Miljković je osvojio četvrto mesto.

Odlična je bila i Tamara Prekajac koja je u kvalifikacijama istrčala takođe svoj lični rekord na 100m. Ona je deonicu završila za 12,54 sekunde, te se plasirala u finale. U finalu je Tamara istrčala odlično, ali je trka morala biti ponovljena, jer je zakazalo elektronsko merenje vremena. U ponovljenoj trci, nakon samo 20 minuta, već umorna Tamara je trčala “samo” 12.66s, što je bilo dovoljno za šesto mesto.

Teodora Čonić je u skoku u dalj bila osma sa 5.03 metara.

U nedelju su se takmičili stariji pioniri i pionirke, a za “Srem” je nastupilo četiri takmičarke.

Najuspešnija je bila Tara Žarić koja je osvojila srebrnu medalju u trci na 1500m rezultatom 5:24.71. Katarina Škorić je u bacanju koplja (400g) bila četvrtoplasirana sa 35.21m, dok je u skoku u dalj imala
problema sa prestupima i sa njoj skromnih 4.92m osvojila peto mesto.

Miona Maksimović je vrlo dobro trčala 300m i osvojila šesto mesto sa 45.72s, dok je na 60m bila 17. Julija Filipović je osvojila osmo mesto u bacanju koplja (400g) sa 30.57m.

Oba takmičenja su bila dosta masovna i osvojiti medalju nije bilo lako. Po jedno zlato i srebro su ovoga puta bili krajnji domet mladih Sremaca.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: