• Tuesday, 6. June 2023.
U Beočinu održana tribina o prevenciji nasilja
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

U Beočinu održana tribina o prevenciji nasilja

18. May 2023. godine

Tribina je namenjena roditeljima ali i zaposlenima u školama i vrtićima, a imala je za cilj da predstavi temu nasilja iz ugla struke, nadležnih ustanova i institucija

U Osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko” u Beočinu održana je tribina o prevenciji nasilja na kojoj su učešće uzeli predstavnici PU „Ljuba Stanković”, Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko”, doma zdravlja „Dr Dušan Savić Doda” i Policijske stanice Beočin.

Tribina namenjena roditeljima ali i zaposlenima u školama i vrtićima sa teritorije opštine Beočin, imala je za cilj da predstavi temu nasilja iz ugla struke i nadležnih ustanova i institucija ali i da skrene pažnju roditelja na istraživanja i iskustva lokalnih lekara, psihologa i pedagoga koja su vezana za lokalnu zajednicu.

Tribini je na poziv kolektiva PU „Ljuba Stanković”, koji su i organizatori događaja, prisustvovala predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

-Želim da izrazim ličnu podršku svim roditeljima ali i prosvetnim i zdravstvenim radnicima kao i našoj policiji koji posebno u ovim izazovnim vremenima stoje pred ozbiljnim zajedničkim zadatkom – očuvanjem bezbednosti naše dece. Iako smo svi svesni kolika je uloga porodice u podršci najmlađima, podjednako je važno da uvažimo napore predškolskih ustanova i škola kroz međusobnu saradnju i razumevanje. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još ovakvih susreta i više prilika za razgovor – istakla je Janković.

foto: Ismet Ademovski

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: