• sreda, 17. jul 2024.
Ministar Martinović obišao školu u Brestaču
Vesti
0 Komentara

Ministar Martinović obišao školu u Brestaču

10. maj 2023. godine

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je juče opštinu Pećinci, gde se najpre sastao sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsednikom opštine Sinišom Đokićem, a zatim je zajedno sa domaćinima obišao područnu školu „Slobodan Bajić Paja“ u Brestaču.

-Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo je ove godine 30 miliona dinara iz budžeta za rekonstrukciju OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Brestaču. Država Srbija, predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije će uvek podržavati projekte koji se odnose na obnovu ustanova koje koriste naši najmlađi, a naročito na rekonstrukcije škola i vrtića u selima, kako bi se građanima omogućilo da imaju pristojne uslove za život i u manjim mestima – istakao je nakon obilaska škole ministar Martinović.

Naglasivši da je za Srbiju najvažnije da ima što više dece, kao i dobrih i opremljenih vaspitno–obrazovnih ustanova, ministar je dodao da je politika predsednika države i Vlade Srbije da se najmlađima obezbedi da odrastaju u bezbednom okruženju, živa i zdrava i da imaju pristojne uslove za učenje i za rad.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić je rekao da će nakon rekonstrukcije i škola i školsko dvorište u Brestaču imati potpuno drugačiji izgled.

-I ova škola će, kao i sve ostale škole koje smo do sada radili, biti škola za 22. vek, jer se trudimo da uvek idemo korak ispred. Opština Pećinci je školstvo postavila sebi kao prioritet. Trudimo se da u svakom našem naselju deca imaju adekvatne uslove, kao što imaju u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu. Iste uslove za školovanje, za odrastanje, za učenje. Nadamo se kada Opština Pećinci odradi svoj deo posla, da ćemo ovu decu zadržati ovde, da oni sutra budu temelj i budućnost naše opštine – izjavio je Đokić.

Za kompletnu rekonstrukciju brestačke škole pećinačka lokalna samouprava je izdvojila iz budžeta 20 miliona dinara, tako da će u ovaj projekat biti uloženo ukupno 50 miliona.

Direktorka Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ Milijana Srdić kaže da se prethodnih godina se radilo na opremanju ove škole, na uvođenju grejanja na pelet, uređenju toaleta i zameni dela stolarije.

-Međutim, ovo će biti jedna veoma značajna investicija koja će obuhvatiti kompletnu rekonstrukciju i škole i dvorišta. Naravno da će se stvoriti bolji uslovi za rad naših učenika, kojih ovde imamo preko 60 zajedno sa vrtićem, i drago mi je što će to biti bezbedna sredina za učenje i napredovanje“ – rekla je Srdić i dodala da će i ove godine u Brestaču imati četiri odeljenja dece u četiri razreda što je – kako je rekla, veliki uspeh za područnu školu.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: