• nedelja, 19. maj 2024.
Potpisi za budućnost
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Potpisi za budućnost

19. maj 2023. godine

Vrlo sam zadovoljan i ponosan što je Radnički u prethodne tri godine, a otkako nastupa u Prvoj ligi Srbije, uspeo da iznedri nekoliko mladih igrača koji su svojim talentom, vrednim radom i trudom u mlađim selekcijama izborili pravo na profesionalni ugovor, odnosno stipendije

Fudbalski klub “Radnički” iz Sremske Mitrovice nastavlja sa ulaganjima i podrškom mladim fudbalerima, s tim u vezi protekle nedelje je u prostorijama kluba organizovano potpisivanje ugovora o stipendiranju nekoliko igrača iz mlađih selekcija. Stipendijski ugovor potpisali su Petar Lukić, Luka Nikolić i Aleksandar Кnežević, dok je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao Aleksandra Đukanovića.

Sportski direktor Radničkog, Dragan Despotović tom prilikom je istakao da se radi o momcima koji su pokazali veliki fudbalski potencijal i kvalitet koji je prepoznat od strane uprave i stručnog štaba. S obzirom na činjenicu da potpisnici ugovora sa teritorije Sremske Mitrovice i okoline , Despotović veruje u pozitivan uticaj na lokalnu decu koja svoje fudbalske korake prave, ili će praviti upravo u Radničkom.

-Vrlo sam zadovoljan i ponosan što je Radnički u prethodne tri godine, a otkako nastupa u Prvoj ligi Srbije, uspeo da iznedri nekoliko mladih igrača koji su svojim talentom, vrednim radom i trudom u mlađim selekcijama izborili pravo na profesionalni ugovor, odnosno stipendije. Aleksandar Đukanović se sa današnjim potpisom svrstava u profesionalace i to je velika satisfakcija ne samo za njega, već i za sve nas u klubu. On je već debitovao za prvi tim, pružio je nekoliko dobrih partija i pokazao da se na njega može ozbiljno računati u narednom periodu – reči su sportskog direktora.

Despotović je dodao da se nada da će Đukanovićevim stopama krenuti i stipendisti.

-Uprava Radničkog je donela odluku da stipendira tri mlada momka iz mlađih selekcija, na taj način mi im ne samo pružamo podršku, već poručujemo da verujemo u njih i da su oni budućnost kluba, pogotovo jer su iz grada i okoline. To su naša deca koja mogu poslužiti za primer svojim vršnjacima, ali i ostaloj omladini – zaključio je direktor.

Đukanović je uz osmeh istakao da je vrlo ponosan na sebe i da je potpisivanje profesionalnog ugovora veliki korak za njegovu karijeru, a pre svega vetar u leđa za dalji napredak.

-Radnički je klub koji je izuzetno dobar za razvoj mladih igrača, što moj primer i dokazuje. Zahvalio bih se upravi kluba i stručnom štabu na ukazanom poverenju i prilici koja mi je pružena. Na meni je da je na najbolji način iskoristim i da opravdam poverenje koje mi je ukazano – reči su Đukanovića.

Iste emocije sa njim je podelio i mladi Lukić, koji je takođe nedavno zabeležio svoje prve nastupe u seniorskoj selekciji Radničkog.

-Veoma sam srećan i zadovoljan što potpisujem stipendijski ugovor sa klubom u kojem sam prošao sve selekcije, od pionira, preko kadeta do omladinaca. Ova pružena prilika mi mnogo znači, jer dokazuje da se uloženi trud i rad na kraju uvek isplati. Mislim da čovek samo treba da sledi svoje snove jer jedino tako može biti srećan, a moji snovi su uvek bili vezani za fudbal. Кao i Aleksandar želim da se zahvalim rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju, a posebno svojim trenerima koji su me vodili kroz fudbalsko i životno sazrevanje i uvek pružali nesebičnu podršku – izjavio je nakon potpisivanja ugovora Lukić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: