• nedelja, 19. maj 2024.
Dan sećanja u Sremskoj Mitrovici
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Dan sećanja u Sremskoj Mitrovici

5. avgust 2015. godine

Sremska Mitrovica – Povodom Dana sećanja, u Sremskoj Mitrovici su položeni venci i cveće kraj spomen ploče postavljene u centru grada u znak sećanja na sve poginule i nestale Mitrovčane u oružanim sukobima na prostoru bivše SFRJ.

Venci– Polaganjem venaca obeležavamo dan kada je pre 20 godina u zločinačkoj akciji hrvatske vojske proterano više od 250 hiljada Srba sa svojih vekovnih ognjišta, a njih 2.500 nije preživelo na putu ka Srbiji. Ovo je dan koji ćemo svi pamtiti, dan kada se dogodio veliki zločin, zločin koji smo oprostili, ali kao narod i država ne smemo zaboraviti – rekao je zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Tomislav Janković

On je podsetio da je veliki broj izbeglih u prvom izbegličkom talasu prošao kroz Srem, više desetina hiljada ljudi je stiglo i u Sremsku Mitrovicu, a više hiljada izbeglih je ostalo u Sremskoj Mitrovici gde su zasnovali novi dom, tako da je svega nekoliko njih ostalo sa nerešenim statusom.

 

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: