• Tuesday, 6. June 2023.
Nova titula za Mitrovčanke: Pionirke “Srema” šampionke Srbije
Sport
0 Komentara

Nova titula za Mitrovčanke: Pionirke “Srema” šampionke Srbije

23. May 2023. godine

Pionirke GŽOK “Srem” pobedom nad ekipom beogradskog As-a rezultatom 3:1 osvojile su titulu šampiona Srbije. Ovaj veliki uspeh ostvarila je ekipa u sastavu Tijana Lukić, Milica Mićašević, Iva Kapric, Jana Milošević, Mina Mihajlović, Sara Vraštanović, Katarina Škorić, trener Nikola Kapric i pomoćni trener Katarina Čutović.

Ovo je četvrta titula prvaka Srbije u mlađim kategorijama koju su “Sremove” igračice osvojile u poslednje tri godine. Pretpionirska ekipa je titulu prvakinja osvojila 2021., pionirska 2021. i 2023. a kadetska 2023. godine. Ovi rezultati potvrđuju kako veliki talenat mladih odbojkašica, tako i odličan rad u mlađim kategorijama struke kluba koju predvodi trener Nikola Kapric. Velik doprinos svim ovim uspesima dao je i predsednik kluba profesor Slobodan Stojilković, a oni ne bi bili mogući bez podrške koju pruža grad Sremska Mitrovica.

Srem je u finalnoj utakmici savladao ekipu AS-a rezultatom 3:1, a pre toga pobede su maksimalnim rezultatom ostvarene nad Slobodom S iz Čačka, Mladim Radnikom iz Požarevca, Radničkim doo iz Kragujevca i u polufinalu TENT-om iz Obrenovca. Drugo mesto je zauzela ekipa AS-a, treće TENT, a četvrto Roda (Beograd). Ekipa Jedinstva iz Stare Pazove drugog sremskog predstavnika na ovom takmičenju bila je peta.

Za najbolju igračicu turnira (MVP) proglašena je igračica Srema Milica Mićašević, a individualne nagrade su dobile i Mina Mihajlović (najbolji primač) i Jana Milošević (najbolji srednji bloker). Pre finalnog turnira 16 najboljih ekipa Srbije koji je održan u Užicu, Zlatiboru i Čajetini, “Sremove” igračice su osvojile i titulu prvakinja Vojvodine.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: