• utorak, 3. oktobar 2023.
Učenici Mitrovačke gimnazije izveli predstavu u pozorištu “Dobrica Milutinović”
Hronika | Sremska Mitrovica | Kultura
0 Komentara

Učenici Mitrovačke gimnazije izveli predstavu u pozorištu “Dobrica Milutinović”

21. april 2023. godine

U organizaciji Udruženja “Sirmium – grad dece”, u pozorištu “Dobrica Milutinović” pred punom salom, učenici Mitrovačke gimnazije su izveli predstavu “Kako sam ponovo postao normalan”.

Četvoro mladih i talentovanih ljudi se predstavilo mitrovačkoj publici. Po rečima njihovog mentora, profesorke književnosti Saše Nedeljković, koja je ujedno i adaptirala tekst, Tema drame “Kako sam ponovo postao normalan?”, autora Slobodana Simića, na satiričan način definiše pojam normalnosti u društvu.

Tekst je adaptiran sa namerom da publiku animira tako da na postavljeno pitanje odgovori ličnom ekspresijom. Igra mraka i svetlosti i odsustvo audio efekata na simbolistički način pojačava interakciju glumaca i publike. Likovi u predstavi su svevremenski (nemaju ime i prezime), kao i sam pojam normalnosti. Smeh je ‘gorak’ kao i poruka čoveka na kraju predstave. Čovek, žena, Dr I i Dr II, zet Piroćanac, čuvar, kolega i šef kazuju svoje replike, a samo četiri glumca svojim transformacijama, talentom i umećem nisu ostavili publiku ravnodušnom.

U ime Udruženja, glumcima su se zahvalile Ivana Marketanović, Jovana Jokić i Sandra Štetina.

– Udruženje se zahvaljuje Ani, Teodori, Stefanu i Nikoli, učenicima Mitrovačke gimnazije. Mentorki profesorki Saši Nedeljković, direktorki Mitrovačke gimnazije Mirjani Đorđević na nesebičnoj podršci i saradnji, direktorki pozorišta Jeleni Janković, kolegama Milošu Neškoviću i Vladi Kovačeviću, Tatjani Marelj Zečević na ideji za plakat, medijima i mnogobrojnoj publici.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: