• sreda, 6. decembar 2023.
U osnovnoj školi u Beočinu održana obuka trećaka o protivpožarnoj zaštiti
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

U osnovnoj školi u Beočinu održana obuka trećaka o protivpožarnoj zaštiti

29. april 2023. godine

Danas je u Osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu održana obuka iz oblasti protivpožarne zaštite koju sprovodi Vatrogasni savez grada Novog Sada u saradnji sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima „Dr Laza Кostić“ iz Novog Sada i DVD iz Petrovaradina.

Prezentacijama su prisustvovali učenici trećih razreda a u narednom periodu planiran je obilazak i drugih područnih odeljenja na teritoriji opštine Beočin kako bi se što veći broj mališana uključio u program i kako bi učenici dobili osnovne informacije i preporuke ponašanja u vanrednim situacijama prouzrokovanih požarom.

Prezentacijama su prisustvovali i predsednica opštine Beočin Biljana Janković, direktor Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ Dragan Mitić kao i predstavnici kompanije „Lafarž“ iz Beočina.

-Imajući u vidu da su deca posebno osetljiva kategorija verujemo da je od ranog uzrasta izuzetno važno omogućiti adekvatne obuke i edukaciju na ovu temu koja je prilagođena njihovom uzrastu. Zahvaljujući stručnom i zanimljivom pristupu današnjih predavača osemadesetoro dece danas je prošlo osnovnu obuku o bezbednosti u situacijama požara i dobilo diplome koje dodeljuje Vatrogasni savez Grada Novog Sada. Želja nam je da se ova saradnja nastavi i da što veći broj dece u Beočinu dobije mogućnost da u okviru školskog i predškolskog sistema prođe obuku ne samo iz oblasti protivpožarne zaštite već i u domenu saobraćajne bezbednosti – istakla je predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

Program edukacije iz oblasti zaštite od požara osmislili su Radica Milovac iz Vatrogasnog saveza Grada Novog Sada i Darko Jocić predsednik najstarijeg novosadskog dobrovoljnog vatrogasnog društva „Dr Laza Кostić“ a cilj ovih obuka je da se uz edukaciju podigne svest o važnosti protivpožarne bezbednosti među decom kao i da se pojasne protokli koji im omogućuju da ostanu bezbedni u slučaju hitnosti.

foto: Ismet Ademovski, Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: