• nedelja, 16. jun 2024.
Težak incident na utakmici Sremske lige: Sa satarom na teren!
Sport
0 Komentara

Težak incident na utakmici Sremske lige: Sa satarom na teren!

5. april 2023. godine

Povodom nemilog dogagađaja koji se odigrao proteklog vikenda na utakmici 20. kola Sremske lige između FК Sremac iz Deča i FК Sloga iz Vognja kada su dva civila ušla na teren, od kojih jedno sa satarom u ruci, nadležni Područni fudbalski savez Srem reagovao je po hitnom postupku.

Prema odluci Saveza, a u skladu sa aktuelnim Disciplinskim pravilnikom FSS, FК Sremac je sankcionsan novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara, oduzimanjem devet bodova, kao i zabranom odigravanja prvenstvenih utakmica na klupskom stadionu, odnosno igralištu. U vremenskom periodu od šest meseci FК Deč svoje utakmice kao domaćin moće će da organizuje na lokaciji udaljenoj najmanje 30 kilometar od mesta prekršaja.

Prema rečima generalnog sekretara Područnog fudbalskog saveza Srem Gorana Кovačevića dešavanja u Deču zgrozila su ljubitelje fudbala, te se hitnom reakcijom i najstrožijom kaznom koja je mogla biti doneta, šalje poruka da ovakvi i slični incidenti neće proći bez posledica.

-Nakon razgovora sa delegatom dobio sam potpuni i objektivan uvid u sve što se desilo proteklog vikenda na pomenutoj utakmici. Do nemilih događaja došlo je zbog veoma slabe organizacije utakmice od strane domaćina i narušavanja pravilnika o bezbednosti, jer isti nije preduzeo nikakve preventivne mere i aktivnost kojima se efikasno sprečava ugrožavanje samih aktera utakmice – kaže Кovačević.

On objašnjava da u 86. minutu utakmice pri rezultatu 1:0 za gostujuću ekipu domaći sastav postiže potpuno regularan gol kada je lopta prešla skoro metar poprečnu liniju gola. Drugi pomoćni sudija je signalizirao glavnom sudiji da je cela lopta ušla u gol što je glavni sudija prihvatio i pokazao na centar. Nakon toga gostujući golman sa brojem 1, Cvetković Branislav otrčava do drugog pomoćnog sudije, unosi mu se u lice i upućuje niz pogrdnih reči i uvreda što je nekoliko puta ponovio, glavni sudija pokazuje mu crveni karton i isključuje ga iz igre.

-Po isključenju golmana dolazi do preskakanja zaštitne ograde i ulaska dva civila u teren od kojih je jedan u ruci nosio sataru. Posle smirivanja situacije i kada su pomenuta lica konačno napustila igralište, glavni sudija Ipač Robert sa svojim pomoćnicima Bilić Dejanom i Rosić Markom donosi odluku o trajnom prekidu utakmice – govori Кovačević i dodaje da je nastavljeno sa vređanjem svih službenih lica.

Prema svemu navedenom, generalni sekretar Saveza navodi da je organizacija utakmice ocenjena najnižom ocenom.

-Bruka i sramota je ono što se desilo u Deču, takvim stvarima nije mesto na sportskim terenima, fudbal se ne igra za nekolicinu, za pojedince, već za publiku koju neretko čine deca i omladina. Zašto bi bilo ko išao na utakmicu, a da zna da na njoj nije bezbedan, jer ovde se ne radi samo o igračima i službenim licima, ovo se tiče svih nas koji smo u ovom sportu. Кazna nije smela da izostane, reakcija javnosti takođe, jer samo na taj način možemo da podignemo svest klubovima, da je bezbednost na utakmicama broj jedan i da je jedan od naših, a trebalo bi i njihovih prioriteta da na terenu i tribinama budu sigurni svi – zaključuje oštro Кovačević i dodaje da će Područni fudbalski savez Srem svaki sličan incident rigorozno kazniti.

D. Tufegdžić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: